Пилето се почиства, измива се и се нарязва на порции. Подготвя се бульон от моркови, грах, кервиз и сол. Нарязаното пиле леко се сварява в бульона. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло. Оризът се почиства, изплаква се със студена вода и се прибавя към лука. Сместа се бърка няколко минути. Настъргват се на едро ренде доматите. Към ориза се прибавят доматите и свареният грах. Така направената смес се задушава за 2-3 мин., посолява се и се добавя черният пипер. Сместа с ориза се сипва в тавичка, залива се с бульон от пилето в съотношение 1:2,5. В тавичката се поставят и нарязаните порции пиле. Пече се във фурна на 200-250 градуса, докато оризът погълне бульона. Ястието се сервира топло.